Opleidingen en cursussen
Onderstaand vindt u informatie over enkele opleidingen en cursussen op het gebied van Aroma en Klank.


Aroma  
Universele basisdag Aromatherapie

Maak tijdens deze eendaagse basiscursus kennis met aromatherapie en leer hoe je op een veilige en verantwoorde manier etherische oliën kunt gebruiken en toepassen.
Niet alleen kennis, zeker ook creativiteit met de oliën staat deze dag centraal.
Je doet op deze dag veel basiskennis op, bijvoorbeeld over de doseringen. Maar ook leer je van alles over het gebruik van etherische olie
- als huidverzorging
- in massageolie
- in de sauna
- in het eten
Zelf aan de slag? Je maakt een heerlijke huid-/massageolie en de docent laat zien hoe je een fijn huidmasker kunt maken.

Voor wie?
Deze basisdag is geschikt voor iedereen die meteen aan de slag wil met aromatherapie.
Bijvoorbeeld schoonheidsspecialistes, (voet)verzorgers en andere therapeuten.
Na deze dag heb je voldoende basiskennis om aromatherapie meteen al toe te passen in de praktijk. In de prettige syllabus die je tijdens deze basisdag krijgt, kun je altijd nog even iets opzoeken of teruglezen. In de winkel is een aantal oliën te koop, zodat je de dag erna ook écht zelf aan de slag kunt.
Deze basisdag is ook een bouwsteen en geeft toegang tot onze andere (geaccrediteerde) opleidingen en workshops aromatherapie. Bijvoorbeeld de ‘basisopleiding Aromatherapie’.
Kortom, maak kennis met de fantastische en geurende wereld van de oliën en de vele mogelijkheden voor jezelf of de klanten in jouw praktijk.

Opleiding Aromatherapie & wellness
Aromatherapeut worden?
Volg dan de boeiende jaaropleiding ‘aromatherapie en wellness’.
De opleiding bestaat uit 12 dagen en is gericht op de therapeutische inzet van essentiële oliën. Je ontvangt een schat aan kennis over de kwaliteit van essentiële oliën, de specialiteit van elke olie, de toepassing, de chemie, de indeling in (lichaams)systemen en de vele toepassingen.
Tijdens een lesdag is de ochtend gereserveerd voor de theorie, met presentaties via het digibord. Een deel van de middag wordt gebruikt om toepassingen in de praktijk te leren en producten te maken.
Elke lesdag genieten we van een gezamenlijke aromatische lunch.
De opleiding is geschikt voor schoonheidsspecialisten, masseurs, therapeuten, pedicures en mensen die in de zorg werkzaam zijn.
Huiswerk en extra informatie wordt gedeeld via de online academie.
De start van een opleidingsjaar is ieder jaar in september/oktober en februari. De cursuslocaties zijn Klarenbeek en Breda.
Voor meer informatie zie de website: www.stichtingwellness.nl

Aroma  
Opleiding Nieuwe Therapieën met Bach bloesems volgens Dietmar Krämer

Het Internationaal Centrum voor Nieuwe Therapieën (C.I.N.T. Benelux Opleidingen) is het enige geautoriseerde ‘Nieuwe Therapieën’ opleidingscentrum in de Benelux dat de methode volgens Dietmar Krämer doceert met Bachbloesems, etherische oliën, metalen, edelstenen, kleuren en klanken.
Er wordt gewerkt volgens de onderstaande uitgangspunten:
- De 38 Bach bloesemremedies, ontdekt door Edward Bach, zijn universele archetypes. Drie bij elkaar behorende Bach bloesemremedies zijn een zogenoemd “spoor”.
- Een spoor heeft een relatie met een meridiaan.
- Twee sporen + de bijbehorende 'uitwendige' Bach bloesemremedie behoren, zoals volgens de Chinese geneeswijze en de vijf elementenleer, bij een Element. Dit wordt een “sporencombinatie” genoemd. Deze werken volgens de Cyclus der Veranderingen
- Een “sporencombinatie” heeft weer een relatie met een chakra. Twee chakra”s hebben ook weer een relatie met elkaar.

De methode werkt op etherisch, emotioneel en mentaal niveau. Deze worden op verschillende wijze behandeld:
1. Op etherisch niveau wordt behandeld met kleur- en klanktherapie
2. Op emotioneel niveau wordt behandeld met Bach bloesem remedies en etherische oliën
3. Op mentaal niveau wordt behandeld met edelsteentherapie

Opleidingskenmerken
- Duidelijke lesstructuur
- Klassikale uitleg en begeleiding
- Uitleg Dietmar Krämer Methode
- Dietmar Krämer als docent
- Nieuwe Therapieën in de praktijk
- Leer duidelijke anamnese te stellen

Duur van de opleiding
Het eerste gedeelte van de opleiding duurt 10 maanden (Module 1 t/m 10). Tussen elke module zit een periode van 1 maand. In deze periode voltrekt zich het bestuderen van het uitgereikte materiaal, de studiemap en vakliteratuur en het maken van individuele studieopdrachten, waaronder casuïstiek. Deze werkwijze is van essentieel belang bij het leerproces van de student.
Ook vindt er uitwisseling plaats van kennis via studenten onderling en het docententeam via het internetforum van de school.
Het tweede gedeelte van de opleiding duurt 2 weekeinden met een tussenperiode van 3 maanden.
Voor meer informatie zie de website: www.starremedies.nl
 

Klank   
Opleiding Pedagogisch Klankwerk

De opleiding ‘Pedagogisch Klankwerk’ is een 1-jarige opleiding en bestaat uit 9 lesdagen en opdrachten om thuis aan te werken. Naast een vaste docent wordt er gebruik gemaakt van de expertise van gastdocenten. Studenten kunnen tussentijds individuele intervisiegesprekken aanvragen en hebben toegang tot een uitgebreide digitale reader.
De Academie voor klank en pedagogiek bevindt zich in Ommen (Overijssel).
De belangrijkste onderdelen zijn :
- Coachen met klank
- Kennismaken met praktisch toepasbare klankspelen en klankinterventies (individueel en in groepsverband)
- Kindercoaching
- Pedagogiek (theorie)
- Stembevrijding
- Primaire en secundaire klankeigenschappen (theorie)
- Het geven van een ontspanningsmassage met klank (kind, ouder, ouder en kind)
- Werken met de gong
- Reizen op klank
- Klankmeditatie en visualisatietechnieken
Voor meer informatie zie de website: www.klankenpedagogiek.nl


Klank   
Basiscursus 'Omgaan met klankschalen'
Boeien klankschalen je? Een klankschaalcursus of workshop is dan misschien iets voor jou! Er zijn diverse mogelijkheden, van een eenmalige workshop tot een meerdaagse cursus.
De basiscursus ‘Omgaan met klankschalen’ bestaat afhankelijk van het aantal deelnemers (maximaal 6) uit twee of drie bijeenkomsten waarin je nader kennismaakt met de deze bijzondere, helende instrumenten. Je gaat zelf ‘aan de slag’ en leert over hun krachtige vermogen en de toepassing daarvan.
De bijzondere trillingen van de klankschalen bestaan uit meerdere componenten. In de loop van de cursus raak je hier nader mee vertrouwd. 

Technieken
Hoe sla je een klankschaal aan? Zie je de trillingen? Hoe voelen ze aan? Kun je een klankschaal ook laten ‘zingen’? Al deze vragen komen tijdens de cursus aan bod. Na uitleg van de verschillende technieken is er ruime gelegenheid om zelf verschillende klankschalen uit te proberen. Zo leer en oefen je praktische toepassingen voor eigen gebruik.

Klankschaal Introductie
Een mooie manier om kennis te maken met klankschalen, als je ervan gehoord hebt maar nog geen ervaring mee hebt. In anderhalf uur leer je over de achtergrond van klankschalen, kun je ze van dichtbij en in een kennismakingsconcert ervaren. Na deze beleving weet je of je zelf met klankschalen verder wilt, actief of passief.
Voor meer informatie zie de website: www.regenboogklankschalen.nl